Home

Achtergrond

Druk op euro groeit door schuldproblemen Eurozone

De druk op de euro lijkt toe te nemen nu de Europese Centrale Bank (ECB) voor het eerst in drie weken staatsobligaties heeft opgekocht.

De stap herinnert investeerders aan de nog altijd moeilijke positie van bepaalde landen in de Eurozone. Voor de agribusiness die gericht is op de export, is een lagere waarde wenselijk. Een sterke euro maakt wel overnames buiten de zone goedkoper.
De ECB kocht Portugees schuldpapier nadat de rente bij een looptijd van tien jaar was opgelopen tot het hoogste niveau in de Eurozone: 7,63 procent. Hhet tweede kwartaal moet Portugal 9,4 miljard euro staatsschuld herfinancieren. De stabiliteit van de euro wordt tevens in twijfel getrokken door een bericht uit Duitsland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.