Home

Achtergrond

Danish Crown breidt aantal arbeidsplaatsen uit

Randers- Danish Crown ziet de varkensleveranties groeien en stelt daarom 150 nieuwe medewerkers aan in zijn slachterijen en uitbeenbedrijven in Denemarken.

Dat heeft het concern vandaag laten weten. Sinds afgelopen zomer zijn volgens het management 1 miljoen meer vleesvarkens geleverd dan voordien. Dat zorgde toen al voor de waarborging van 400 arbeidsplaatsen die tot dan toe op de tocht stonden. De 150 nieuwe arbeidsplaatsen zijn daarop een vervolg, aldus directietopman Kjeld Johannesen, die de positieve ontwikkeling toeschrijft aan het kostenbesparingsprogramma dat in 2009 werd gelanceerd onder de naam DC Future.

“Hier en nu zien we ook een stijgende vraag op diverse exportmarkten, waaronder Zuid-Korea. Dat geeft aan dat Danish Crown zijn concurrentiepositie in de branche heeft weten te handhaven.” Een andere factor is dat de leveranciers vanwege de gestegen voerprijzen inzetten op een lager slachtgewicht. Dat vergroot eveneens de werkdruk in de slachterijen. Daarnaast zit het concern nog met de nasleep van het offensief van koning winter in december. Veel leveranciers hebben daarom moeten wachten met de afzet van hun slachtrijpe varkens.

Het concern verhoogt los daarvan volgende week voor de tweede achtereenvolgende week de vleesprijs, ditmaal met 4 cent naar 1,25 euro per kilo exclusief nabetaling.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.