Home

Achtergrond

Conferencemarkt lauw ondanks stevige volumes

De uitbetaalprijs voor peren (Conference) kwam afgelopen week vanuit België wat onder druk.

Door een stevige aanvoer voor de veilklok (er stond drie miljoen kilo voor de klok van de Belgische Fruitveiling BFV) moest de prijs enkele centen terug. De handel verwachtte afgelopen week juist een prijsherstel.

Vertrouwen blijft er in de afzet van Elstar. Vorige week kwam er flink schot in de prijsvorming. Vooral de maat 75 millimeter kon een stijging doormaken van 10 tot 15 cent per kilo. De beste partijen brachten afgelopen week wel prijzen op tot 90 cent. De vraag lijkt uit Duitsland te komen, waar de cellen langzaam leeg raken. Die structurele vraaggroei schept een bodem in de markt.

Prognose: stabiele markt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.