Home

Achtergrond 15 reacties

Boer Frank was zelf vegetariër

De moeder van geitenhouder Frank vertelt dat haar zoon niets tegen vegetariërs heeft. Hij was het zelf ook.

De kijkcijfers van Boer zoekt Vrouw zijn gigantisch. Op zondagavond is het bij ruim vijf miljoen kijkers: ‘Niet storen, we kijken BzV.’ Gekluisterd aan de buis zagen miljoenen hoe geitenhouder Frank een pittige discussie had met Berber, één van de toen nog drie vrouwen die hij te logeren had. Berber bleek vegetarisch en Frank vond dat maar niks. Dat wil zeggen, je mocht best vegetariër zijn, mits je die keuze goed kon onderbouwen.

Hij ging flink te keer, de sfeer was gespannen. De kijkers doken er nadien bovenop: op internet ging de discussie verder. Ook de jongerenclub van de Partij voor de Dieren mengde zich in het debat door Berber een gratis lidmaatschap aan te bieden bij vegadates, een datingsite voor vegetariërs.

Kortom, Frank lag onder vuur. Maar wat blijkt? Hij is zelf ook vegetariër geweest. Zijn moeder laat in een gesprek met Boerderij weten dat haar zoon als puber een tijdje geen vlees at. ,,Elke puber heeft wel zo’n periode, hij dus ook. Hij heeft dan ook helemaal niets tegen vegetariërs. Hij staat juist erg open voor de opvattingen van anderen, al mag hij zelf tegenwoordig graag een lekker stukje vlees eten.”

Het volledige gesprek met de moeder van Frank is dinsdag te lezen in Boerderij.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onno

  Kun je ook eens iets constructiefs schrijven...?

 • no-profile-image

  Han

  Onno jij denkt net als ik "Heb je niets beter schrijven?" Maar laten we eerlijk zijn Margriet en Libelle lezeressen hebben ook bij Boerderij een poot aan de grond gekregen.

 • no-profile-image

  han

  Daar merk je dus toch aan dat hij niet van boeren komaf is. Die uitzending met Berber vond ik al lomp nu denk ik helemaal: wat een nepjochie. Die emoties, allemaal gespeeld. Zie ook Pauw en Witteman van gisteravond met die huilprofessor.

 • no-profile-image

  Ger

  Han en Onno, wees eens eerlijk. Julli lezen dit bericht toch ook? Iedereen woil alles weten over de boeren, jullie ook. Nou en? Moet je Margreet niet de schuld geven.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Boze tongen fluisteren...

 • no-profile-image

  even

  Frank houdt meer van de bok dan van de geit......

 • no-profile-image

  onno

  @Ger. Ik lees dit artikel om te weten wat Margreet schrijft. Wat de "boeren" uitvreten boeit me niets.
  Als je me nu 1 artikel kan laten zien waar MArgreet iets positiefs of constructiefs heeft geschreven zal ik de geschreven woorden intrekken..

 • no-profile-image

  kees

  De Storyderij

 • no-profile-image

  Ger

  @Onno, jij hebt anders ook niet veel constructiefs te melden. Als je het artikel niet leuk vindt, reageer dan niet. En als je inmiddels vindt dat Margreet nooit iets constructiefs schrijft, sla haar verhalen dan over. Simpel.
  En ik wil toevallig wel alles weten over de boeren, dus laat ons, ja?

 • no-profile-image

  Piet

  Vega of niet, ik vind t behoorlijk knap dat je als burger boer wordt. Vers bloed kan de sector ook wel wat gebruiken om al te veel tunnelvisie te voorkomen.

 • no-profile-image

  Bart

  Zo is het, Piet. Vers bloed in de sector is belangrijker dan die opgeblazen discussie in de media over vegetariers.

 • no-profile-image

  HERWIN

  Margreet, het zit je wel hoog hè, eerst een harde column schrijven en later met moeders thee drinken.

  Verder natuurlijk petje af voor Frank want hij heeft als "burgerboer" een mooi bedrijf uit de grond gestampt.
  Vers bloed is belangrijk in de sector.

 • no-profile-image

  onno

  @Ger. Rustig maar.. Het gaat niet om WAT Margreet te melden heeft, maar haar pogingen om altijd en eeuwig de boerenmannen in een kwaad daglicht te stellen. En ik weet eigenlijk wel zeker, dat ik niet de enige ben, die zich hier wel eens aan stoort.

 • no-profile-image

  Jantine

  Dit slaat nergens op. De reden dat hij berber heeft weggestuurd was niet omdat ze vegetariër was. Ik begrijp hem heel goed. Ze kon haar standpunt van het vegetariër zijn niet goed onderbouwen en over de veehouderij en hoe het er aan toegaat, wist ze helemaal niks af. Ik heb respect voor vegetariërs, maar hoe kan je achter je eigen standpunt staan als je niet eens weet waar je voor staat?

 • no-profile-image

  Visha

  Wat zijn er toch veel boeren onwetend!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.