Home

Achtergrond

Beperkte aanvoer laat schapenprijzen stijgen

De aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden was deze week beperkt. Een grote afnemer uit België liet deze week verstek gaan en daar werd duidelijk op geanticipeerd. De aanvoer bleef steken op 821 schapen.

Mede vanwege het beperkte aanbod werden de goed bevleesde rammen goed verkocht. Reden voor de noteringscommissie om de rammennotering met 3 euro te verhogen. De zware ooien noteerden 2,5 euro hoger. Goed bevleesde ooien en rammen zijn schaars vanwege de strenge winter.

Over het geheel genomen is de handel nog steeds rustig. Een kleinere aanvoer lijkt de prijzen voorlopig in de benen te houden. De handel gaat voorlopig uit van rustige handel met stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.