Home

Achtergrond 23 reacties

BZV-boer adviseert: doe niet mee!

Om meer kijkcijfers te scoren vertoont Boer zoekt Vrouw stuiptrekkingen. Een deelnemer adviseert: doe niet aan het programma mee.

Het aantal kijkers neemt iets af, maar het zijn er nog steeds heel erg veel. Met zijn allen volgen ze de belevenissen in Boer zoekt Vrouw, al worden die deze keer wel heel tergend langzaam uitgesmeerd over de verschillende afleveringen. Ik merk dat dat irritatie oproept. Het is net of ik vaker dan anders hoor dat ‘er niks meer aan is.’ Ongeveer 17 procent van de boeren geeft dat ook aan.

Ik heb zo’n vermoeden dat de KRO dat ook wel aanvoelt. Er verschenen bijvoorbeeld beelden in het roddelprogramma RTL-Boulevard, die alvast een voorschot gaven op het reisje dat de boeren met de man of vrouw van hun keuze maakten. We zagen Richard op een kameel en Marcel bij kaarslicht met een tobbende Ksenia. De beelden waren vrijgegeven door de KRO en dat gebeurde eerder nooit. Kijkers moesten het doen met de cliffhangers aan het eind van elke BZV-uitzending, maar nu zijn de voorschotjes dus ook in andere programma’s te zien. Ik zie het als een stuiptrekking om de dalende kijkcijfers weer op te krikken.

Het zal de deelnemers worst wezen door hoeveel mensen ze gevolgd worden. Eén van hen heb ik inmiddels persoonlijk gesproken. Nee, ik ga niet zeggen wie. Dat heb ik plechtig beloofd. Maar die deelnemer hoopt dat het allemaal snel voorbij is. De hype, de vooroordelen, het amper over straat durven. Als deelnemer ben je een speelbal van de programmamakers. Je hebt niets te zeggen over wat uitgezonden wordt. En dus zie je tot je eigen verbazing een karikatuur van jezelf op tv. Deze deelnemer raadt anderen die overwegen om zich aan te melden aan: doe het niet. ‘Ze maken iemand van je die je niet bent.’

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Alle deelnemers hebben een waterdicht contract van het productiebedrijf wat hun verbied "vrij" te spreken, dus toevoeging ik zeg het niet omdat het beloofd is, heeft geen zin, want als je het zou zeggen, word die persoon waarschijnlijk juridisch aangepakt. En het is een en al toneel, ken een paar deelnemers en genoeg gehoord van ze.

 • no-profile-image

  veel

  4,7 miljoen kijkers is nog steeds gigantisch veel en ik denk juist dat de sector het programma moet koesteren! Eindelijks een keer geen gezeik over de agrarische sector maar gewoon een leuk geromantiseerd beeld wat goed uit kan pakken voor het imago!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het zal die geitenboer wel zijn die zn mond voorbij gepraat heeft denk ik, toch al zo'n eigenaardig mannetje. Iedere boer doet vrijwillig mee, er is niemand die ze ertoe verplicht, en als je het niet eens bent met de spelregels van het programma had je dat contract niet moeten tekenen dus niet zeuren zou ik zeggen

 • no-profile-image

  Frans

  Ik en vele anderen met mij vinden het een geweldig leuk programma! Een zege tussen alle x factor, nieuwe zorro en andere the voice off achtige programma's

 • no-profile-image

  super progamma

  niks aan maar wel kijken jajaja leg eens uit.....

 • no-profile-image

  Frys

  Werkelijk niet te begrijpen zo'n bericht. Sensatie zoeken. Drama, en ellende.

  Welkom als bekende nederlander. Denk je nou echt dat alles wat in de telegraaf staat over BN'ers, waar is? sjongejonge, programmamakers weten niet hoé de boeren echt zijn. Daar gaat t ook niet om, t gaat dr om dat ze een vrouw/ man vinden en hoe ze dat doen. Met een dosis boer(derijleven). Boerderij gaat steeds meer op Telegraaf lijken overigens, Helaas. Alle reclame voor AD om je oren hier, en maar roepen in de krant staat het hele bericht, bah. Om vervolgens zo'n prachtig programma zo de grond in te stampen. jammer jammer

 • no-profile-image

  Jan Zonderland

  Margreet, kun je nu eindelijk eens stoppen met je afgunst tegen B.Z.V. hier te etaleren ? Het wordt een beetje flauw, bij het ordinaire af eigenlijk. Of ingegeven door jaloezie omdat Ivonne het zo goed doet. Gezien de kijkcijfers zijn er veel mensen die er wel van genieten en als jij het niet leuk vindt moet je maar naar wat anders zappen. En dan komen met de bewering dat je een van de deelnemers hebt gesproken, ja zo lusten we er nog wel een paar. Ga wat zinnigs doen en laat die 5 miljoen kijkers er lekker van genieten. Het is puur amusement en dat de hele realiteit niet helemaal in beeld wordt gebracht is logisch maar dat weet jij ook best. Zit ook niemand op te wachten.

 • no-profile-image

  kip

  Margreet, wat zet je je voor gek met al je colums over BZV. Eerst probeerde je het over een andere kant: leuke colums erover schrijven in de Boerderij. Je kreeg de smaak te pakken en maakte er een heel artikel over. Wauw, een graantje meepikken van de populariteit van Yvon. Het moet je werkelijk een goed gevoel gegeven hebben, want elk seizoen weer zit je hier jaloers af te geven op dat o zo populaire programma.
  Helaas was je artikel niet zo'n succes. Dan moet je gaan schrijven voor de story ofzo, boeren zijn hier te nuchter voor. Had je kunnen weten lijkt me. Afknapper dus. Maar wel erg zwak om het nu over een andere boeg te gaan gooien. Als je niet kunt winnen ga je schoppen. Zegt wel iets over je niveau. Als ik jou was zou ik solliciteren bij de libelle ofzo, voor dit vakblad/site ben je geloof ik niet zo geschikt.

 • no-profile-image

  Haan

  Tjemig Kip, doe eens even een beetje normaal. Je kunt toch zelf zien dat de deelnemers als debielen worden neergezet? Die Marcel als een softe homo, die geitenvent als een huilebalk en die kaasboerin als een soort autist. Je gelooft toch niet echt dat die mensen 24 uur per dag zo zijn? Dat maakt de KRo ervan. En Margreet mag dat best opschrijven. Dus ga jij lekker een ei leggen of hou anders je snavel.

 • no-profile-image

  Liever

  Haan ik ben het helemaal met je eens. Die kip uit Dorp kakelt als kip zonder kop. Hoezo zijn boeren hoier te nuchter voor? Zijn wij soms anders dan adere mensen? Ik dacht van noiet. Wij boeren willen ook alles weten van de boeren. Dus kip< houd je kop en reageer inhoudelijk op dit stukje. De boeren worden kennelijk door de kro gebruikt voor hoge kijkcijfers. Ik vind het leuk om te kijken, maar zelf zou ik nooit zo te kijk gezet willen worden. Ik zou dus nooit zelf mee doen. Dan liever single.

 • no-profile-image

  fan

  Het is net of BZV voor sommigen een heilig programma is. Wie er iets kritisch over zegt, krijgt meteen een partij shit over zich heen. Ik vind ook dat de kro alles deze keer wel heel erg uitmelkt. Daardoor is het minder leuk er zit minder vaart in. Maar ik kijk dus wel elke zondag.....dat dan weer wel.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  IK ben single maar zou zelf never nooit mee doen aan dit programma. Ik kijk wel maar heb medelij met de deelnemers. Die staan er soms echt belachelijk op.

 • no-profile-image

  Boer Bart

  Helemaal met dit bericht eens.
  Ik ben blij dat ik niet was gekozen om een van de boeren tezijn.
  Het was een hele leuke ervaring, maar nee dankje.

 • no-profile-image

  willem

  Margreet schrijft zelf ook niet objectief hoor over het boerenleven. Die pikt er zelf ook alleen maar die onderwerpen uit die, volgens haar eigen inzicht bij moeten dragen aan het geven van een beeld over het boerenleven. Als ze echt over alle onderwerpen zou schrijven die haar soms worden aangereikt, zou het beeld van het boerenleven dat onststaat d.m.v. haar artikeltjes er een stuk minder romantisch en gemoedelijk uitzien dan nu soms het geval is. Nee beste mensen, laat maar zitten, het is mij de moeite van het lezen van die colums niet waard!!

 • no-profile-image

  kip

  Wil nog even reageren op de reacties die ik hier krijg. Volgens mij heb ik niets inhoudelijks gezegd over het programma BZV. Ik zou daar ook nooit meedoen. Half Nederland rolt over je heen, iedereen heeft een mening over je. Maar daar heb ik het niet over. Ik erger me eraan hoe Margreet ermee omgaat. Eerst poeslief en aardig, als dat niet werkt gaat ze schoppen. Eerdere seizoenen was dat ook al zo. Margreet is jaloers op Yvon (al zal ze dat altijd ontkennen), en dat vind ik kinderachtig.

 • no-profile-image

  kakel

  schittterenddie margreet heeft het voor elkaar, al schrijft ze nog zo zuur, zoet. ze maakt wel wat los want we reageren massaal. laat greetje maar lekker liften

 • no-profile-image

  tv

  Magreet word het niet tijd dat je poets vrouw word Laatst noemde je frank al een hork en nu beweer je dat bzv niet meer populer meer is laatst nog een record aantal kijkers veel boeren zijn er zielsgelukkig van geworden en ik heb laatst een boer gesproken maar zeg niet welke.

 • no-profile-image

  sh

  de boerderij.nl begint zo steeds meer op de prive of story te lijken, die magreet wellink kan daar maar beter gaan solliciteren.

 • no-profile-image

  HERWIN

  Het basisprincipe van BZV vloeit uit de oprechte gedachte dat boeren een partner vinden. Na een aantal seizoenen wordt het concept nu wel heel erg uitgemolken en lijkt door de wet van commercie (kijkcijfers,geld) hier aan voorbij te gaan. Het programma lijdt aan het "De wereld draait door-syndroom", miljoenen mensen kijken,maar weten niet waarom. Voor de boerenstand is het beter als de KRO ophoudt met BZV.

 • no-profile-image

  Willem

  Herwin uit Amsterdam heeft gelijk als hij stelt dat het voor de boerenstand beter is als de KRO stopt met het programma BZV. Het idyllische beeld wat het programma kennelijk schept, heeft Hans Goedkoop met zijn programma Andere Tijden doen besluiten het boerenleven eens van de andere kant te laten zien. Gisteravond werd de handelwijze van de Groninger graanhorken van ongeveer 80/90 jaar geleden jegens hun arbeiders in beeld gebracht. Iedere vergelijking met de tegenwoordige boeren gaat finaal mank.
  Ingewijden hoeven geen verder uitleg. Het zou jammer zijn als zulks een documentaire invloed zou hebben op ons imago. Zou niet terecht zijn.

 • no-profile-image

  Luna

  Het is net als met dieren in een megastal, ze kunnen hun natuurlijke gedrag niet tonen, dus niet mee doen aan zulke rare programma's. (m.i.)
  Ja, de mens is ook een kuddedier!?

 • no-profile-image

  Luna

  Margreet, hou vol, die kritiek van de boeren slaat nergens op, gewoon een discussie is te moeilijk voor veel boeren.
  Ze hebben geen begrip voor anders denkende, zoals b.v. de vegetariër e..n.m.
  Maar zo als jij dingen aan de kaak stelt, ga zo door.

 • no-profile-image

  AGRARIER

  Luna,

  Megastal(hoeveel praten we over?), niet natuurlijk gedrag tonen, terwijl je zin later zegt, kuddedieren. Dus als je een kudde hebt(die kan ook groot zijn)die groter dan gemiddeld is, dan kunnen ze niet kuddegedrag tonen. Zie je de tegenstelling?

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.