Home

Achtergrond 238 x bekeken

Aardappelvezelcampagne nadert einde

Zowel het product Corngold als Proficorn is de afgelopen week flink in prijs gestegen. Dat is vooral te verklaren door het einde van de perspulpcampagne, en het naderende einde van de aardappelvezelcampagne (duurt nog ongeveer tien dagen). Het aanbod beschikbare producten neemt daardoor af.

Ook maisgluten zijn momenteel moeilijk leverbaar in verband met een beperkte productie. Leveranciers spreken van levertijden van twee tot drie weken. Een prijsstijging van producten als Corngold en Proficorn komt dan ook niet als verrassing.

Bierbostel lijkt weer wat in de belangstelling toe te nemen. Het aanbod van dit product is wat toegenomen. De prijzen zijn de afgelopen weken flink gedaald. Vanwege de hoge prijzen was een behoorlijk aandeel veehouders overgestapt op een alternatief product, maar vanwege de huidige scherpere prijzen zijn veehouders weer bereid op bierbostel in het rantsoen op te nemen.
Tarwegistconcentraat wordt nog steeds goed gevraagd. Het verschil in product is echter groot. Prijzen variëren van € 1,80 tot € 2,20 per procent droge stof.

Goede kwaliteit hooi en stro is op het moment moeilijk te vinden. De vraag is volgens de handel goed. Veel veehouders lijken extra structuur in hun rantsoen nodig te hebben.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.