Home

Achtergrond

Aantrekkende vraag leidt tot stijgende Elstar-prijzen

De cijfers op de veilklok van Fruitmasters kwamen maandag stil te staan boven de euro. Het zijn uitzonderingen voor de beste partijen, maar het gaf aan dat de vraag goed was.

Ook de prijs voor gewone partijen liep op door een grotere belangstelling. De afzetorganisatie laat weten dat de vraag beter is, ook uit Duitsland. De bemiddelingsprijzen stijgen met een kleiner plusje, maar ook daar is een opwaartse tendens.

Voor Jonagold en Conference zijn de prijzen stabiel. In week 5 kon de prijs nog iets oplopen. De handelsweek lijkt deze week vooral op een stabilisatie te wijzen. Voor 65’ers werd gisteren 68 tot 71 cent betaald per kilo.

Prognose: prijzen voor Elstar oplopend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.