Home

Achtergrond

Zwartbont stabiel, vleesrassen onder druk

De prijzen voor nuchtere kalveren zaten vorige week nog in de lift, maar deze week lijkt er enige druk op de prijzen te komen.

In Purmerend leidde dit voor de zwartbonte dieren nog niet tot een lagere notering. Handelaren zetten daar wel op in, maar de verkopende partijen wisten de notering op peil te houden. Voor de Belgische blauwe nuka’s en andere vleestypische dieren lukte dat niet. Geredeneerd vanuit de afzetmarkt voor kalfsvlees lijkt dat onlogisch, want aan de vleestypische dieren – vaak meer gebruikt voor de rosé-houderij, valt op het eerste gezicht meer te verdienen.

Op het eerste gezicht lijken de cijfers te duiden op een algehele stijging van de noteringen, maar dat is incorrect. De gepubliceerde prijzen zijn hoger omdat een verborgen toeslag, die de handel uitkeert, er voortaan in wordt opgenomen.

Prognose: prijzen over de hele linie onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.