Home

Achtergrond 473 x bekeken 2 reacties

Zandzakken moeten boerderij tegen hoogwater beschermen

Goïngarijp - Medewerkers van het Wetterskip Fryslân plaatsen zandzakken om overstroming van het erf van een boerderij te voorkomen.

Goïngarijp - Reitze Lieuwes van het Wetterskip Fryslân bekijkt een dijk van zandzakken, die over een lengte van ruim 50 meter langs de Lykefeart is gelegd. Medewerkers van het waterschap hebben de zandzakken geplaatst rondom een boerderij in het plaatsje Goïngarijp, omdat het erf dreigde te overstromen.

Dat komt door de harde storm die de afgelopen dagen woedde. Die zorgde ervoor dat de waterstand in de Friese boezem opliep. Het water staat in het noordoosten van de provincie soms meer dan 30 centimeter hoger dan normaal.

Foto Alex de Haan

Dodewaard – Perenbomen van laanboomkwekerij Crum uit het Gelderse Dodewaard worden gelepeld en klaargemaakt voor transport naar kwekerij Westerkwartier in het Groningse Niebert. Het betreft bomen van de zomerrassen Conference, Doyenné du Comice en Beurré Hardy. Volgens Wim Crum betreft het een mooie partij. De bomen zijn uiteindelijk bedoeld voor de particuliere aanplant door personen of bedrijven.

Foto William Hoogteyling

Peking - Een Chinese verkoper herschikt de groente in haar stal op de markt in Peking. De inflatie in China daalde flink in november. China is erin geslaag de inflatie in november terug te dringen tot 4,2 procent. Dat is het laagste cijfer in een jaar tijd. Een maand eerder lag de inflatie nog op 5,5 procent. De voedingsprijzen stegen minder hard, in november met 8,8 procent, tegen 11,9 procent in oktober.

Foto ANP

Peking - Een Chinese vleesverkoper wacht op klanten op de markt in Peking. De inflatie in China daalde flink in november. China is erin geslaag de inflatie in november terug te dringen tot 4,2 procent. Dat is het laagste cijfer in een jaar tijd. Een maand eerder lag de inflatie nog op 5,5 procent. De voedingsprijzen stegen minder hard, in november met 8,8 procent, tegen 11,9 procent in oktober.

De prijzen van varkensvlees, een belangrijk onderdeel van Chinese maaltijden, is vergeleken met een jaar eerder 26,5 procent duurder. Vorig maand was het vlees nog 38,9 procent duurder dan een jaar eerder.

Foto ANP

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk molenaar

  mooie reclame voor de rest van de wereld hoe goed we het watermanegement in Nederland voor elkaar hebben!

  kunnen we er nu in Nederland echt niet voor zorgen dat zulke dijkjes gewoon standaard twee zakkies extra hoog gemaakt worden??


 • no-profile-image

  En iedereen kijkt tegen China op ,het donderd net zo snel inelkaar alsdat het is gegroeid.
  (Dit hoort bij het stukje varkensvlees in China)

Of registreer je om te kunnen reageren.