Home

Achtergrond

Weging op feiten en meningen

Zeventig kandidaten maakten dit jaar kans op een plek in de AgriTop 50 van agd.media. De kandidaten zijn gewogen op basis van tien factoren.

Het gezag van de persoon in de agrarische sector telde het zwaarst. In de totaalscore heeft gezag een aandeel van 19 procent. Zwaarwegend in de beoordeling zijn verder de omzet van het bedrijf waaraan leiding wordt gegeven (17 procent) en het aantal leden van de organisatie die wordt geleid (16 procent).

Bij de waardering van commissariaten (9 procent) is onderscheid gemaakt tussen commissariaten bij relatief grote en bij kleine bedrijven. De factor netwerken (6 procent) is gebaseerd op de invloed via bestuurlijke functies, waarbij onderscheid is gemaakt tussen zware en lichtere functies.

Bij recente wapenfeiten (13 procent) tellen onder meer bedrijfsovernames en belangrijke politieke voorstellen en besluiten. Daarnaast worden punten behaald met politieke invloed (14 procent) en charisma (6 procent). Tegenover een groeipotentieel (6 procent) van de kandidaat staat in sommige gevallen een afbreukrisico (-6 procent) voor de persoon in een bedrijf/organisatie. In het geval van afbreukrisico worden dus punten in mindering gebracht.

Een ster in het overzicht van de top 50 telt voor tien punten. In combinatie met de wegingsfactor wordt voor de tien factoren een totaalscore berekend. De kandidaat met de hoogste score staat bovenaan.

Omzet
Aantal punten voor de omzet van het bedrijf waaraan leiding wordt gegeven:

Hoger dan 8,5 miljard euro = 60 punten

Tussen 2 miljard en 8,5 miljard euro = 50 punten

Tussen 1,5 miljard en 2 miljard euro = 40 punten

Tussen 1 miljard en 1,5 miljard euro = 30 punten

Tussen 0,5 miljard en 1 miljard euro = 20 punten

Lager dan 0,5 miljard euro = 10 punten

Of registreer je om te kunnen reageren.