Home

Achtergrond 1 reactie

Week 51: rustig marktbeeld met licht oplopende prijzen

Op de markt van eieren lijkt het beeld zo kort voor de Kerstdagen vergelijkbaar met de afgelopen week. De bestellingen lopen redelijk door, zonder dat er nu van een echte beleving sprake is.

Het is zeker niet hectisch en dat zal vermoedelijk veroorzaakt worden doordat er deze week normale uitleveringsdagen zijn, zonder onderbrekingen van extra vrije dagen. Het is goed mogelijk dat de bestellingen volgende week na Kerst wel wat verder oplopen, omdat er dan een werkdag uitvalt. Daarnaast zal dat zeker het geval zijn indien de consumptie rond de Kerst wat verder aantrekt.

De eiproducten industrie koopt nog wel, maar de hoeveelheden zijn nu toch duidelijk minder dan in de afgelopen weken. Dit marktsegment heeft haar activiteiten voor de komende feestdagen zo langzaamaan al afgerond.

Hoewel de markt dus wat rustig oogt, lopen de prijzen zo hier en daar toch nog wat verder op. Het prijsverschil tussen kooi en scharreleieren valt vooral bij de lichtere soorten zo langzaamaan te verwaarlozen.

AL met al een rustig marktbeeld met nog wel licht oplopende prijzen.

(Bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Roelof

    Als de marktprijzen stijgen met 0.3 cent en de NOP- en de Amsterdamnotering gelijkblijven, moeten we weer toe naar betalingen met NOP +0.3 ipv korten op NOP. Een duidelijker signaal dat je als pluimveehouder aan de leiband van de superinkoper loopt kun je niet krijgen.
    Volgende week zal de markt wel weer zakken, (het meest wordt immers uitbetaald op de NOP) en krijgen de prijsvormers hun gelijk. Voor de duidelijkheid zou het misschien goed zijn de wegingen voor de NOP-richtprijs nog eens in de pluimveehouderij af te drukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.