Home

Achtergrond 5 reacties

Week 48: prijzen eiermarkt lopen op

De markt van eieren laat ook deze week positieve tendensen zien. De vraag naar eieren blijft over het algemeen goed en dat geldt vooral voor de retailers. De industrie doet ook wel mee, maar de volumes die de verwerkers vragen zijn deze week wat minder dan in de afgelopen weken het geval was.

De prijzen lopen deze week weer verder op en dat geldt voor de meeste soorten en gewichten. Het prijsverschil tussen kooi en scharreleieren valt bij de kleine eieren inmiddels te verwaarlozen. Het aanbod van eieren blijft nog steeds ruim van omvang, met uitzondering van biologische en vrije uitloopeieren.

Hoewel de prijzen van eieren dus weer verder oplopen, vragen ook derde landen,op weliswaar bescheiden niveaus, nog steeds naar eieren. De prijzen van eieren trekken dus blijkbaar ook op mondiaal niveau wat verder aan.

Al met al blijven de positieve markttendensen dus overheersen.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kbreen

  Eindelijk gerechtigheid, dit had in september al moeten gebeuren

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Inderdaad Krijn, dit gaat eindelijk de goede kant op !

 • no-profile-image

  Sint

  De eierprijs zit eindelijk in de lift
  dus nu op deze plaats geen gekift
  Door pluimveeland gaat een zucht van verlichting
  Er kan weer voldaan worden aan de bankverplichting

 • no-profile-image

  voorzichtig

  Ja mensen, boeren, optimisten, ik zou de aannemer alvast maar weer bellen want vanaf nu word het nooit meer slecht met de prijzen. (denk)

 • no-profile-image

  scharrelkip

  voor de vrije kweker is het hard nodig dat we deze prijzen krijgen. aan een scharrelkip wordt vandaag verdiend maar te weinig tegenover een kooi-ei. jammer, maar laat ons hopen dat we op de goede weg zijn. en hopelijk blijven de banken en integraties realistisch en weten ze dat wanneer te snel uitgebreid wordt alles weer om zeep is voor 15 jaar

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.