Home

Achtergrond

Wachten op de storm

Hesse – Een koe staat op een heuvel in de buurt van Orferode, Hesse, in Duitsland.

Hesse – Een koe staat op een heuvel in de buurt van Orferode, Hesse, in Duitsland. Het was gisteren nog een kalme dag, maar de weerberichten voorspellen anders. Voor heel Noordwest-Europa worden stevige stormen met hagelbuien en mogelijk onweer voorspeld. Windstoten tot 75 kilometer per uur zijn dan mogelijk.


Foto ANP

Sterksel – Het varkenstoilet, stalconcepten, de mini-biogasinstallatie en het huisvestingssysteem voor zeugen in de kraamfase trokken een recordaantal bezoekers naar het Varkens Innovatie Centrum van WUR in Sterksel. Vorige week telde het proefbedrijf de tienduizendste bezoeker. Het grootste deel zijn varkenshouders die op zoek zijn naar nieuwe, duurzame systemen die economisch rendabel zijn. Het proefcentrum verwacht dit hoge bezoekersaantal ook in 2012 vast te kunnen houden. Voorgaande jaren telde het proefbedrijf 7000 bezoekers per jaar.


Foto RB

Velddriel – Fruitteler Michel van Doremaele sorteert Nederlandse rode bessen voor de komende kerstperiode. De bessen zijn in de zomer al geoogst, maar ze zijn gekoeld opgeslagen en bewaard voor de winterverkoop. Van Doremaele heeft nog ongeveer 30 ton op voorraad, waarvan het merendeel naar het buitenland wordt geëxporteerd om de kerstmenu’s op te vrolijken. De prijzen zijn goed dit jaar.


Foto Vidiphoto

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.