Home

Achtergrond

Vrij beperkt aanbod peen houdt prijs in de benen

De peenhandel is stug. Er is nog weinig vraag bij beperkt aanbod.

Wat er verhandeld wordt betreft partijen die uit de bewaring moeten vanwege kwaliteitsproblemen. Vooral phytophtora komt voor, het gevolg van verstikking. Vele regenval zorgde in de groeiperiode voor percelen met slemp.

Goed werkbare partijen doen 15 tot 16 euro per 100 kilo. De beste kwaliteit uit bewaring wordt nog niet aangeboden, daar wordt meer van verwacht.

Voor de export valt de vraag tegen in vergelijking met vorig seizoen rond deze tijd. Het weer is zacht, waardoor er nog voldoende uit eigen aanvoer kan worden geput. Dit geldt in hoge mate voor de afzet van grovere wortelen naar de belangrijke Oost-Europese markt.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.