Home

Achtergrond

Vraag en aanbod van rosévleeskalveren groot

De prijs van rosévleeskalveren blijft deze week gelijk.

Jonge dieren noteren € 3,95 tot € 4,00 en oude beesten € 3,70 tot € 3,75 per kilo geslacht-gewicht. Dat is € 0,22 per kilo meer dan een jaar geleden. Rosékalveren zijn daarmee nog steeds winstgevend. Vraag en aanbod van rosékalveren zijn goed in evenwicht met elkaar.

Het aanbod is groot, maar de slachterijen verwerken ze graag. Rosékalveren zijn winstgevend voor zowel de houders van de dieren als de slachterijen. Door de economische crisis en de hoge inkoopprijzen voor weipoeder komt er een versnelde omschakeling van blanke naar rosékalveren. De VanDrie Group heeft ook te kennen gegeven zijn productie te willen uitbreiden.

Prognose: prijzen gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.