Home

Achtergrond laatste update:11 jul 2012

Vleesbaas laat zich niet kloppen door dierenvrienden

Hij heeft het hem weer geflikt. Dat moet je Henny Swinkels toch wel nageven. Opnieuw voert hij de ranglijst van publiekshelden voor de AgriTop 50 aan. Bovendien heeft Swinkels zijn eigen record van vorig jaar verbeterd. Hij wist opnieuw meer stemmers in beweging te brengen.

Om uitgekozen te worden tot publieksheld, wordt jaarlijks een stemming georganiseerd op de website van agd.media. De redactie van agd.media weet dat diverse spelers er op vlassen om lijstaanvoerder te worden. Zo had de Partij voor de Dieren haar sympathisanten dit jaar opgeroepen om Marianne Thieme bovenaan de lijst te krijgen. Dat is helaas voor haar niet gelukt, al is bekend dat veel dierenvrienden de mogelijkheden van het internet vaak perfect weten te benutten.

Thieme behaalde wel veel meer stemmen dan vorig jaar, maar bleef steken op de helft van het stemmenaantal dat Henny Swinkels wist te verzamelen. Thieme kreeg 40 stemmen, Swinkels 80. Het boegbeeld van de VanDrie Groep beschikt blijkbaar over een beter en toegewijder netwerk.

Van staatssecretaris Henk Bleker is niet bekend dat hij vrienden en bekenden heeft opgeroepen om hem naar een hoge plek op de lijst te schuiven. Toch weet hij met gemak een tweede plek te behalen, tussen Swinkels en Thieme in. Daarbij verbetert hij ook zijn score ten opzichte van vorig jaar. Topman Cees ’t Hart van FrieslandCampina kwam op de vierde plaats terecht, net voor Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier en Albert Jan Maat van LTO Nederland.

Hoewel stemmers konden kiezen uit dertig kandidaten, werden ook nu weer veel andere namen ingediend, waaronder ook weer opvallend veel ’dierenvrienden’. Esther Ouwehand (PvdD) werd daarbij als meeste genoemd, gevolgd door Frank Dales (Dierenbescherming).

Foto

  • Henny Swinkels

Of registreer je om te kunnen reageren.