Home

Achtergrond

Vion verlaagt varkensprijs flink aan eind van het jaar

Vion verlaagt zijn varkensprijs voor deze week met 4 cent naar € 1,55 per kilo geslacht gewicht.Daarmee volgt het bedrijf zijn Duitse zusterbedrijf en andere Duitse concurrenten. Het aanbod van vleesvarkens is deze week al snel te groot met een beperkte slachtcapaciteit.

Morgen en overmorgen zijn veel varkensslachterijen gesloten of draaien op halve kracht. Zij kunnen het vlees op deze dagen moeilijk kwijt. Zodoende slachten zij de dieren liever op vrijdag of volgende week.

De gemiddelde Vion-varkensprijs ligt dit jaar op € 1,527 per kilo. Dat is 12,3 cent per kilo meer dan het gemiddelde van 2010. Daarbij corrigeren we voor de invoering van het nieuwe uitbetalingssysteem in week 13 van 2010.

Prognose: prijs gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.