Home

Achtergrond 419 x bekeken

Tweede roeping Vion-baas

Daan van Doorn maakt een opvallende come-back in de agrarische sector.

De bouwer en voormalig topman van Vion ging twee jaar geleden met pensioen. Met ‘zijn’ bedrijf bemoeit hij zich ook niet meer, maar daarna werd hij geroepen voor een nieuwe taak.

Van Doorn werd gevraagd een commissie te trekken die de intensieve veehouderij weer moest verzoenen met de burgerij. In eerste instantie in Brabant, maar feitelijk ook elders in het land. Van Doorn lijkt daar, bijgestaan door onder meer Groenlinks-senator Marijke Vos, tot nu toe aardig in te slagen.

Binnen strenge randvoorwaarden kan de veehouderij zich verder ontwikkelen. Behalve als voorzitter van nu de vervolgcommissie-Van Doorn, is de oud-topman van Vion ook nog druk als commissaris van energiebedrijf Delta en als fondsenwerver voor Wageningen UR.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.