Home

Achtergrond

Tuinbouwbedrijf verwerkt prei.

Sint-Michielsgestel – Tuinbouwbedrijf Van Dam in het Noord-Brabantse Sint-Michielsgestel verwerkt prei.

Sint-Michielsgestel – Tuinbouwbedrijf Van Dam in het Noord-Brabantse Sint-Michielsgestel verwerkt prei. De prijzen zijn laag, zegt Piet-Hein van Dam. ”Het aanbod is groter dan de vraag. Over heel Nederland brengt prei nu gemiddeld zo’n 20 tot 25 cent per kilo op. Je hebt rond deze tijd wel 45 cent nodig om uit de kosten te komen. Prei is een echte wintergroente. Het is wachten op vorst. Dan daalt de productie op het land en komt er minder aanbod. En de vraag stijgt. Dat hebben we nodig om betere prijzen te krijgen.”

Foto Vidiphoto

Den Haag - PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme en staatssecretaris Henk Bleker in de Eerste Kamer in Den Haag. De Senaat buigt zich over het plan waarmee PvdD een einde wil maken aan het onverdoofd slachten.

Foto ANP

Pretschen - Een medewerker van Landgoed Pretschen bekijkt hoe de witlof groeit. De foto is genomen met lange sluitertijd. Het landbouwbedrijf in het Duitse Pretschen werkt biologisch.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.