Home

Achtergrond

Stemming uienmarkt gaat van flauw naar rustig

Een grotere uienexport dan gedacht, zelfs groter dan in het recordoogstjaar 2009. Het was een boodschap die telers twee weken geleden als muziek in de oren zal hebben geklonken. Helaas is het nog niet genoeg.

Een effect is wel dat boeren niet zo heel gemakkelijk meer van hun uien afstand willen doen. Ondanks een baalprijs van € 4,00 tot € 4,50 waar de sorteerder dus niet aan verdient, is de telersprijs lichtjes gestegen naar ongeveer € 2,00.

Er was deze week wel iets meer animo voor inkoop, vanwege de opvatting dat Senegal dit seizoen de grens eerder sluit dan andere jaren. Exporteurs hebben vlotter ingekocht om er nog snel een flinke lading heen te sturen. Rusland is nog niet aan de markt.

Prognose: de prijzen zijn stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.