Home

Achtergrond

Stemming op markt aardappelen verbetert iets

Het gaat geleidelijk, maar de aardappelmarkt krijgt een wat andere stemming.

Na weken achtereen buiten de boot te zijn gevallen ten opzichte Duitsland en Nederland trok vrijdag België iets bij qua prijsniveau. Belgapom verhoogde vrijdag de notering voor Bintje met 50 % grof naar € 3,00. Dat is uiteraard nog een erg laag niveau, maar het geeft aan dat de overvloed aan slechte tot onbruikbare partijen die de markt bederven, verminderd is. Ook in Nederland is iets minder druk van aardappelen uit bewaring ’met een verhaal’.

De vrij verkoopbare aardappel heeft nog niet zo’n invloed op de markt, eigenlijk alleen via levering aan schilbedrijven en producenten van verse frites. Daar worden momenteel dan ook de beste prijzen behaald. De afzet van het eindproduct (voorgebakken frites) loopt flink door, de Nederlandse industrie kan met inkoop van goedkope grondstof flink concurreren.

Prognose: prijsstijging.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.