Home

Achtergrond 1 reactie

Sjaak van der Tak

Maakte een roerig jaar door, niet in het laatst door zijn ambitie CDA-voorzitter te worden. Hij werd het niet.

Toch kreeg Van der Tak veel media-aandacht, ook minder flatteuze van Pownews. Daarin werd hij clownesk neergezet.

Van der Tak blijft dus burgemeester van de veruit grootste glastuinbouwgemeente van Nederland. Westland is qua glasareaal groter dan de opeenvolgende zeven gemeentes bij elkaar. Toch verloor hij invloed in de tuinbouw. De Greenportorganisatie werd gesplitst in een private en publieke poot. Loek Hermans werd het boegbeeld van Greenport Holland. Van der Tak heeft als oud-voorzitter nu meer een bijrol.

Speelt achter de schermen echter ongetwijfeld een cruciale rol via zijn politieke contacten in het CDA. Dat komt van pas bij de opstelling van de topagenda tuinbouw en heeft ongetwijfeld ook een rol gespeeld in de aanpak van de Ehec-affaire. Blijft onstopbare voorvechter van glastuinbouw en initiator van vernieuwing daarin, door bijvoorbeeld bemoeienis met onderwijs in Greenport Horti Campus.

Geboortejaar: 1956

Functies:
• Voorzitter Greenport(s) Nederland
• Lid AB/DB Stadsgewest Haaglanden
• Bestuurlijk duo met de Minister van landbouw in kader van de Transitie Greenports (Kabinetsprogramma Randstad Urgent)
• Vertegenwoordiger VNG in GlaMi

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    martijn

    deze niet integere man parasiteert met zijn exorbitante declaratiegedrag op de belastingbetaler. mijden die man!

Of registreer je om te kunnen reageren.