Home

Achtergrond 198 x bekeken 1 reactie

Situatie varkensmarkt ondoorzichtig

De Duitse slachterijen Tönnies en Vion hebben hun notering voor volgende week met 4 cent verlaagd.

Ze staan nu op € 1,59. De Vereinigungspreis blijft ongewijzigd op € 1,63. Ook Westfleisch houdt de notering ongewijzigd. Volgens sommige bronnen heeft Tönnies aangekondigd het nu bereikte prijsniveau ruim een maand op dit niveau te willen handhaven.

Ook in Nederland is er strijd om de varkens. Deze week verhoogde van Rooi tamelijk onverwacht de notering met 4 cent. Hilckmann en Compaxo volgden schoorvoetend met een verhoging van 2 cent. Vion hield de notering gelijk.

De komende weken sluit de vleeswarenindustrie de deuren in verband met de feestdagen. Dat betekent dat de vleesafzet minder hard loopt. Uit de slachterijwereld komt toch door de bank genomen het geluid dat de vleeshandel gewoontjes is.

Al met al is de situatie van dit moment ondoorzichtig. Het is zeer de vraag wat Vion Nederland maandag gaat doen. Het meest waarschijnlijk lijkt het dat de notering gelijk blijft. Verrassingen zijn echter niet uitgesloten.

Prognose: gelijke prijzen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dan de biggen prijs ook maar weer onder uit?

Of registreer je om te kunnen reageren.