Home

Achtergrond 2 reacties

Prijzen voor koop- en leasemelk verder weggezakt

De quotummarkt raakt verder in mineur. Leasemelk haalt een prijsniveau van maximaal 4 euro per kilo vet. Het aanbod is toegenomen en de vraag blijft vlot, maar in een dalende markt laat de huurder niet het achterste van de tong zien.

Aangezien de melkproductie qua volume en vetpercentage nog niet op het peil van het beschikbare quotum ligt, staat er voor veel melkveehouders weinig druk op de ketel om het productierecht uit te breiden. Ook koopmelk is daardoor gezakt, naar een prijs van € 15,50. Mede van invloed op de stemming zijn prognoses van lagere melkprijzen op de wereldmarkt volgend jaar.

Prognose: prijsdruk.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    M J Lohuis

    Laat de qoutum prijzen maar in een vrije val komen, tot nul
    En dan volgend jaar 100000 kg voor een krat bier en een doos sigaren. Mee eens andre V ?????????

  • no-profile-image

    Oh wat leuk voor jou en na 2015 melk afleveren voor een habbekrats. De supermarkten en de zuivelreuzen zullen nog harder gaan lachen.

Of registreer je om te kunnen reageren.