Home

Achtergrond

Prijzen van gas en elektra blijven onder druk staan

De gas- en elektraprijs staan onder druk door de dreigende recessie en het uitblijven van bar weer. De komende dagen wordt relatief mild weer verwacht.

De prijs voor elektra daalt mogelijk op de spotmarkt wat harder dan de gasprijs, door een hogere windproductie in Nederland en Duitsland. Nog steeds wachten veel telers met clicken. De prijs voor een kuub gas op de termijnmarkt beweegt rond de 25 cent bij levering in 2012.

De prijs van een vat Noordzeeolie (159 liter) ligt op 109 dollar (81 euro). Ze komt van een top van 126 dollar in maart. De olieprijzen zijn de afgelopen weken weer flink gestegen, onder meer door de onrust in Syrië. Ook hoopgevende cijfers over de Amerikaanse economie dreven de olieprijzen op.

Of registreer je om te kunnen reageren.