Home

Achtergrond 1 reactie

Prijs sprinkhanen springt omhoog

De Oegandese economie kampt met een bizar tekort aan sprinkhanen. De gevleugelde insecten zijn, gefrituurd met uien, een delicatesse in het land.

Maar aanhoudende stroomstoringen bemoeilijken het werk van de sprinkhanenjagers, die felle lichten nodig hebben om de insecten in de val te lokken.

De prijs van de gevleugde insecten is door de stroomstoringen de hoogte ingegaan. Tot wanhoop van de liefhebbers van de lokale delicatesse, moeten ze tegenwoordig omgerekend 34 cent neertellen voor een klein zakje sprinkhanen: een verdubbeling van het normale tarief.

De Oegandese regering erkent dat ze jarenlang te weinig heeft geïnvesteerd in de stroomvoorziening. Oeganda hoopt volgend jaar een nieuwe waterkrachtcentrale te openen. De insectenvangers hopen dat hun duistere tijden dan voorbij zijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Uien kan in ieder geval geen probleem zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.