Home

Achtergrond

Peenmarkt maakt even pas op de plaats

In de peenhandel is niet veel veranderd.De periode met levering af land is voorbij. Vraagprijzen voor peen uit de koeling à 20 cent per kilo vinden nog geen gehoor bij kopers. De verkoop van de verwerkers zelf loopt wel door, maar niet zo vlot dat ze kunnen spreken van een grote vraag. Ze brengen als gevolg daarvan partijen zelf op de markt waarvan ze de kwaliteit op termijn niet helemaal vertrouwen.

Omdat er qua transacties niet veel gebeurt, zal de stijgende lijn in de noteringen de komende weken niet doorzetten. Vorig jaar rond deze tijd was Oost-Europa volop aan de markt. Er is echter geen weersomslag naar felle vorst geweest, waardoor afzet in die contreien nog op zich laat wachten.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.