Home

Achtergrond

Partijen graanmarkt afwachtend, export bepalend

Zowel kopers als verkopers van graan zijn afwachtend. Inkopers speculeren op een prijsval richting 160 euro per ton, terwijl verkopende partijen juist speculeren op een stijging richting 200 euro per ton.

Voor voertarwe wordt bij levering op korte termijn vrijwel hetzelfde betaald als voor levering in juni. Extra kosten voor opslag worden niet of nauwelijks betaald.

De prijzen worden de komende weken bepaald door de financiële markten en het doorlopen van de export. De export van tarwe uit de EU, en dan met name Frankrijk, is zeer wisselend. Zet de export stevig door, dan zal de markt straks krap zijn. Blijft de export van de Zwarte Zee-landen terrein winnen, dan zakt de prijs.

Prognose: prijshoudend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.