Home

Achtergrond

Opgepoetst voor de Agribex

Brussel - Door drie man werd deze trekker vandaag onder handen genomen.Brussel - Door drie man werd deze trekker vandaag onder handen genomen. Het is de finale van de opbouw van de Belgische landbouwbeurs Agribex die morgen van start gaat. Voor de akkerbouwers zijn vijf hallen van Brussels Expo ingericht met ongeveer 130 exposanten. Maar ook de veehouders komen aan hun trekken. Op de beurs die tot 11 december duurt, worden vannacht het rundvee, de varkens en de kippen binnengebracht. Gedurende de hele week vinden er op de beurs diverse veekeuringen plaats.

Foto Marcel van Coile

Schinnen – Een medewerker van stroopfabriek Canisius Henssen in het Limburgse Schinnen laadt bieten op voor verwerking tot bietenstroop.
Canisius levert de bietenstroop aan levensmiddelenproducenten, zegt directeur Jean-Pierre Henssen. ”Dat wordt verwerkt in onder andere brood, drop en sauzen. We gebruiken de bietenstroop ook in onze appel- en perenstroop. Stroop dat alleen van appels is gemaakt, is zuur. Dat zoeten we aan met peren en bietenstroop. De bieten worden onder contract geteeld in Duitsland en Nederland.”

Foto Twan Wiermans

Nagarote – HACCP-gecertificeerd lijkt het niet helemaal, maar het enthousiasme is er niet minder om bij deze kaasmakers uit het Nicaraguaanse Nagarote. Ze proberen met z’n allen een record te breken. Het gaat om het record voor ’s werelds grootste ’kleine ronde kaas’. In het Spaans wordt die aangeduid als ’quesillo redondo’. Het is een zachte kaas van kwark en room, aangevuld met ui, salade en 12.000 hete maistortilla’s. Als de kaas klaar is, mogen de 12.000 inwoners van Nagarote zich er gratis aan te goed doen.

Foto ANP

Nagarote – HACCP-gecertificeerd lijkt het niet helemaal, maar het enthousiasme is er niet minder om bij deze kaasmakers uit het Nicaraguaanse Nagarote. Ze proberen met z’n allen een record te breken. Het gaat om het record voor ’s werelds grootste ’kleine ronde kaas’. In het Spaans wordt die aangeduid als ’quesillo redondo’. Het is een zachte kaas van kwark en room, aangevuld met ui, salade en 12.000 hete maistortilla’s. Als de kaas klaar is, mogen de 12.000 inwoners van Nagarote zich er gratis aan te goed doen.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.