Home

Achtergrond 4 reacties

Melkveehouders in actie voor 3FM

Leiden – Ook dit jaar schenken de melkveehouders van LTO Noord warme chocomelk aan de bezoekers van het Glazen Huis.

Leiden – Ook dit jaar schenken de melkveehouders van LTO Noord warme chocomelk aan de bezoekers van het Glazen Huis. Het is onderdeel van de Serious Request-actie van radio 3FM. De melkboeren van de afdeling Zuid-Holland delen de warme drank uit op de Beestenmarkt, waar het Glazen Huis is opgebouwd. De opbrengst is voor het goede doel, namelijk moeders in oorlogsgebieden.

Foto LTO Noord

Amsterdam – Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) hebben vandaag tijdens een demonstratie van dierenactivisten op de Dam in Amsterdam enkele dode konijnen in beslag genomen. Eén demonstrant is meegenomen door de politie. De actiegroep Ongehoord had op Twitter aangekondigd om op de Dam een onderzoek naar konijnenhouderij aan het winkelend publiek te presenteren. LTO Nederland had burgemeester Eberhard van der Laan tevergeefs gevraagd het protest te verbieden.

Foto ANPOslo - Een Noorse supermarktmedewerker vult een koelkast met boter. Noorwegen heeft op dit moment te kampen met een botertekort. De vraag steeg zoals gebruikelijk voor de kerstperiode, maar ook gedurende 2011 werd meer boter geconsumeerd vanwege de stijgende populariteit van diëten met minder koolhydraten.

Foto ANPWageningen – De hooiruif, een idee van varkenshouder Dick van der Vegt uit Dalfsen, is bekroond met een prijs in een prijsvraag van Wageningen UR. Er werden ideeën en inzendingen gevraagd voor hokverrijking. Van der Vegt diende ook het idee van een knabbelpaal in. Dit is een afrasteringspaal die aan een ketting in het varkenshok hangt. Met deze beide vormen van afleiding weet Van der Vegt de staartbijterij tot een minimum te beperken. Daardoor hoeft de varkenshouder ook bijna geen staarten meer te couperen. Van der Vegt krijgt voor zijn ideeën een geldbedrag van de sponsors van de prijsvraag: De Groene Weg, De Heus, Rabobank, MS Schippers en Nijenkamp stalinrichting.

Foto WUR

Puttershoek – De sloop van de oude suikerfabriek in het Zuid-Hollandse Puttershoek vordert gestaag. Suiker Unie sloot deze fabriek eind 2004 met het oog op de hervorming van het EU-suikerbeleid, waardoor minder suiker geproduceerd kon worden. De fabriek wordt tot op het maaiveld gesloopt, zegt sitemanager Piet Westdijk van Suiker Unie, die toezicht houdt op de sloop. ”Alle bruikbare onderdelen zijn al verkocht. De rest is alleen nog interessant voor oudijzerhandelaren. Het terrein heeft nog steeds een industriële bestemming, maar is nog niet verkocht.”

Foto Rein GeleijnseBormarjong – Een boer van de Tiwa-stam verpakt rijst in het dorp Bormarjong in de staat Assam in Noordoost-India. De rijst wordt bewaard in een bundel van stro, strak samengebonden met stroken bamboe, ’maiphur’ genaamd. Graanpakhuizen kennen de Tiwa niet. Bij de Tiwa-stam heerst een sterke coöperatieve en collectievegeest. Dorpsgenoten helpen elkaar bij de oogst en de verwerking en opslag van hun producten. Tiwa is een van de belangrijkste stammen in de Indiase regio.

Foto ANP

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Toch wel Faire melk mag ik hopen?

 • no-profile-image

  laten wij het hopen. lto werkt eerder tegen dan mee... zij blijven dromen!

 • no-profile-image

  Daar is het l.t.ootje toch veel te arrogant voor.

 • no-profile-image

  melk wordt gesponsord door fcdf.(tenminste in leiden)

Of registreer je om te kunnen reageren.