Home

Achtergrond 1 reactie

LTO: doe aangifte tegen inbraken actiegroep Ongehoord

's-Hertogenbosch - LTO Nederland adviseert konijnenhouders aangifte te doen tegen de actiegroep Ongehoord.

Bij zeker zeven konijnenbedrijven is in de afgelopen weken ingebroken om illegale opnames te maken, die zijn gepubliceerd op de website van 'Ongehoord'. De opnames zijn waarschijnlijk vorig weekeinde gemaakt.

Woordvoerder Maarten Leseman van de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie reageert verontwaardigd op de actie. "Ongehoord gat niet in op een uitnodiging voor een gesprek over de veehouderij, maar breekt opnieuw in", meldt Leseman via Twitter.

De actie bij de konijnenhouders vertoont grote gelijkenis met de actie die een half jaar geleden bij varkenshouders werd uitgevoerd. Toen was onder meer vakgroepvoorzitter Annechien ten Have slachtoffer.

LTO Nederland heeft zelf overheidsdiensten geïnformeerd over de inbraken. Volgens de site van Ongehoord zijn de opnamen gemaakt in Reusel, Vlierden, Kelpen-Oler, Notter, Elsendorp, Wierden en Haarsteeg.

Lees ook: Beelden konijnenstal 'schokkend'

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter Janssen

    LTO gaat volledig voorbij aan deze misstanden.Wat gaat LTO doen om dit aan gaat pakken. Wel zich druk maken over de reportage maar niet over de dieren ; zoals we helaas vaak moeten constateren.

    LTO : DOE ER ZELF WAT AAN EN WEL HEEL SNEL !!!

    Mijn gezin gaat in elk geval geen konijn meer eten met de kerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.