Home

Achtergrond

Koert Liekelema

Koert Liekelema (37) is managing director van Fonterra Europa. Sinds januari 2010 leidt hij dit onderdeel van de Nieuw Zeelandse zuivelgigant vanuit Amsterdam.

Liekelema, die eerder onder meer werkte bij DSM, is aangesteld bij Fonterra Europe om de geplande expansie van de Nieuw-Zeelandse coöperatie in Europa te leiden. Dat gaat gepaard met een verhuizingen van het Europese hoofdkantoor van Hamburg naar Amsterdam.

Tot nu toe heeft Fonterra zakelijke verbintenissen afgesloten met een Britse weiproducent en het Duitse DMK. Ook gaat Arla product verkopen op de internetveiling van Fonterra. Overnames zijn er nog niet gekomen in Europa, maar misschien is dat nog sechts een kwestie van tijd.

Geboortejaar: 1974

Functies:
• Managing director Fonterra Europe
• Lid Nederlandse Zuivelorganisatie

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.