Home

Achtergrond

Kalverslachtingen deze week bijna op record

Kalverslachterijen werken deze week nog volop om hun klanten voor de feestdagen van hun producten te voorzien.

Volgende week zullen zij minder gaan slachten. Of zij het recordaantal slachtingen van 38.500 in week 51 van 2010 verbeteren is de vraag. Ruim 36.000 vleeskalveren maakten vorige week hun laatste rit naar de slachterij. Daarmee komt het totale aantal verwerkte vleeskalveren dit jaar op praktisch hetzelfde niveau (ruim 1,4 miljoen stuks) als vorig jaar.

De opbrengst van rosévleeskalveren stijgt niet verder vlak voor de kerstdagen. Jonge dieren noteren € 3,95 tot € 4,00 en oudere beesten € 3,70 tot € 3,75 per kilo geslacht gewicht. Dat is € 0,28 per kilo meer dan een jaar eerder.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.