Home

Achtergrond

Jan van Hoogen

In mei 2011 werd Van Hoogen benoemd als directeur van Agrico. Hij trad aan in een woelig jaar voor de coöperatie.

Agrico draait weliswaar goed. Het laatste boekjaar is een recordomzet geboekt. De pootgoedtelers krijgen gemiddeld 14.300 euro per hectare uitbetaald. Daar kunnen ze een best saldo van realiseren.

Maar de relatie met de leden liep eind vorig jaar een fikse deuk op. Van Hoogens voorganger Ineke Mastenbroek en de raad van beheer deden de handel in fritesaardappelen over aan Aviko Potato. De ophef daarover onder de leden kostte Mastenbroek haar baan en ook de voorzitter van de raad van beheer Herman Vermeer stapte op. Aan Van Hoogen de taak de relatie met de leden te herstellen.

Van Hoogen kent het bedrijf als zijn broekzak. Hij begon in 1989 als exportmanager pootgoed bij Agrico. In 2001 werd hij verkoopleider pootgoed en twee jaar later adjunct-directeur. Na het vertrek van Kees van Arendonk in 2007 werd hij aangesteld als commercieel directeur.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.