Home

Achtergrond

Henk Flipsen

De 46-jarige Henk Flipsen is directeur-voorzitter van de Nevedi, de branche-organisatie van de veevoerindustrie.

Flipsen staat voor de belangen van de Nederlandse diervoerindustrie. Hij was het afgelopen jaar vanuit zijn functie betrokken bij het opzetten van beleid voor het terugdringen van de fosfaatoverschotten in de mest via het zogenoemde ‘voerspoor’. In 2011 wist de Nevedi ook te bereiken dat de voerproducenten geen gemedicineerde voeders meer produceren. De Nevedi gaat vanaf volgend jaar nauw samenwerken met de Hisfa, de vereniging van handelaren in stro, fourages en aanverwante producten.

Flipsen was in het verleden directeur van de geitenmelkcoöperatie Amalthea en voorzitter van de Vereniging Kwaliteitszorg Geitenhouderij Nederland Ook was hij directeur van de Coöperatieve Boskoopse Veiling.

• Vice-voorzitter Productschap diervoeders
• Bestuurslid Hoofdproductschap akkerbouw
• Voorzitter Cao Graanbe- en verwerkende industrie
• Voorzitter stichting Initiatief Duurzame soja
• Vice-voorzitter Tadk force Duurzame Soja
• Voorzitter stichting Bevordering Studie Diervoeding
• Bestuurslid Europese belangenbehartigingsorganisatie voor de diervoederindustrie (Fefac) te Brussel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.