Home

Achtergrond

Groot aanbod aardappelsnippers met veel prijsverschil

Stro en hooi zijn lijken iets vlotter leverbaar, vooral vanwege verminderde vraag.

De fouragehandel importeert niettemin nog steeds, hoofdzakelijk uit Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. De transportkosten zijn sterk bepalend voor de herkomst. Voergeschikt tarwestro kost € 170 tot € 180 per ton. Gerststro, minder beschikbaar kost € 10 euro meer.

De afzet van tarwegistconcentraat loopt goed door, er zijn zelfs kleine prijsverhogingen.
Prijsverlaging heeft de afzet van bierbostel verbeterd. Bostel blijft duur, maar de prijs is beter in verhouding met de voederwaardeprijs.

Aardappelsnippers zijn bijzonder variabel geprijsd. Dat komt ten eerste vanwege de grote kwaliteitsverschillen. Daarnaast is er in het zuiden aanbodsdruk vanuit België, vooral van laagwaardige kwaliteiten. Levering daarvan is in het noorden nauwelijks aan de orde. Topkwaliteit aardappelsnippers met voldoende droge stofgehalte zijn beduidend duurder dan het niveau tot € 40 per ton voor de bulk uit het zuiden.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.