Home

Achtergrond

Graanprijs stijgt door klein aanbod en droog weer

Het productschap HPA heeft de EU-tarwenotering deze week met 8 euro verhoogd naar 187 euro per ton.

Gerst krijgt er 7 euro bij en mais € 2,50. De beurscommissies in Goes, Groningen en Middenmeer noteren hoger voor graan. De vraag naar graan is klein vlak voor de feestdagen. Maar het aanbod is nog kleiner. Dat drijft de prijs op.

Bovendien komen er steeds meer berichten over slecht weer. In Brazilië en Argentinië is het droog. Dat drukt de opbrengst van mais, die nog geoogst moet worden, en het vertraagt de inzaai van nieuw graan.

In de VS gaat het wintergraan slecht van start door droogte. En in Oekraïne heeft 30 procent van het wintergraan last van droogte.

Prognose: prijs blijft stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.