Home

Achtergrond

Friesche Vlag koffiemelk van Belgische productielijn

Bornem - Medewerkers van FrieslandCampina in het Belgische Bornem inspecteren de productielijn voor koffiemelk.Dankzij een investeringsprogramma van FrieslandCampina is hier de productiecapaciteit dit jaar met 35 procent vergroot en is ook het personeelsbestand uitgebreid.

Vóór de uitbreidingsinvestering werden er vooral gezoete zuiveldranken geproduceerd. Sinds dit jaar rollen er ook producten als Friesche Vlag koffiemelk, Halvamel en ecologische koffiemelk van de band. Dat gebeurt in diverse verpakkingen, zoals glas.

Foto FrieslandCampina

Leeuwarden - In de stand van Broekens trekt de combinatie cultivator met zaaimachine veel bekijks. Het mechanisatiebedrijf is een van de exposanten op de Landbouwvakbeurs in Leewarden deze week.
De relatiebeurs verwacht dit jaar 25.000 bezoekers te ontvangen. Naast de twee hallen met mechanisatie- en melktechniek is er dit jaar voor het eerst ook een hal met een demonstratiering en worden er landbouwmachines geveild. In 2013 is de volgende editie.

Foto Marten Sandburg

Oude-Tonge – In het Zuid-Hollandse Oude Tonge is vanochtend een vrachtwagen met uien omgevallen. De chauffeur raakte met zijn vrachtwagen in de berm. De berm was zo zacht dat de vrachtwagen aan één kant wegzakte en omsloeg. De chauffeur raakte lichtgewond aan zijn hoofd en is door de brandweer uit de vrachtwagen bevrijd. Hij is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Het opruimen van de uien heeft geruime tijd geduurd.

Foto IGO

Zaltbommel – Een keurmeester van Veiling Zaltbommel test de eerste lading import van Elsanta-aardbeien uit Portugal. De aardbeien zijn het alternatief voor afnemers, nu de Nederlandse aanvoer zo goed als stilgevallen is.

De aardbeien hebben de veiling dit jaar goed geld opgeleverd. Door een recordaanvoer is ook de omzet dit jaar boven verwachting uitgevallen, ondanks de negatieve omzetontwikkeling voor de glasgroenten. Aardbeien zijn goed voor eenderde van de omzet van de veiling. Ook bij andere veilingen heeft de aardbeienoogst voor records gezorgd. Behalve aardbeien uit Portugal, zullen in de winter ook aardbeien aangevoerd worden vanuit Marokko, Spanje en Egypte.

Foto Vidiphoto

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.