Home

Achtergrond 1013 x bekeken

Esther de Lange (CDA) drijft biggen naar toilet

CDA-Europarlementariër Esther de Lange opende vrijdag op Varkens Innovatiecentrum Sterksel het prototype van het varkenstoilet.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange opende vrijdag op Varkens Innovatiecentrum Sterksel het prototype van het varkenstoilet. Zij deed dit door een paar biggen richting het toilet te drijven om daar te mesten.

Het idee achter het toilet is dat varkens op een beperkt oppervlak hun behoefte doen en de mest direct wordt afgevoerd. Hierdoor neemt de ammoniakemissie af en wordt het probleem bij de bron aangepakt. De mineralen in de mest zijn ook beter te gebruiken, omdat urine en vaste delen direct worden gescheiden.

Samen met een aantal Europese, landelijke en lokale CDA-bestuurders voerde De Lange na opening van het varkenstoilet een discussie over een duurzame toekomst voor de sector. Daar waren Hans Huijbers (ZLTO), Wyno Zwanenburg (NVV) en Bert van den Berg van de Dierenbescherming, ook bij aanwezig.

Foto RB

Manschnow - Tuinder Manja Jannke loopt door een kas gevuld met Euphorbia pulcherrima, ook wel bekend als kerstster. The kerstster is één favoriete planten van de Duitse bevolking. Hij wordt er alleen verkocht in november en december. Vorig jaar gingen er zo'n 40 miljoen exemplaren over de toonbank.

Foto ANP

Manschnow - Tuinder Manja Jannke loopt door een kas gevuld met Euphorbia pulcherrima, ook wel bekend als kerstster. The kerstster is één favoriete planten van de Duitse bevolking. Hij wordt er alleen verkocht in november en december. Vorig jaar gingen er zo'n 40 miljoen exemplaren over de toonbank.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.