Home

Achtergrond

Elbert Dijkgraaf

Elbert Dijkgraaf is sinds het vertrek van Bas van der Vlies landbouwwoordvoerder voor de SGP in de Tweede Kamer. De SGP ondersteunt het minderheidskabinet regelmatig met haar twee stemmen. Hiermee heeft de SGP relatief veel macht voor een kleine partij.

Dijkgraaf toont zich als landbouwwoordvoerder een solide belangenbehartiger voor de land- en tuinbouw. Dijkgraaf is voorstander van een economisch sterke sector en draagt dit ook uit. De oppositie schaart de SGP hierdoor bij de landbouw-coalitie CDA, VVD, SGP.

Dijkgraaf is naast zijn Kamerlidmaatschap gedeeltelijk hoogleraar Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ook is hij lid van het deputaatschap Kerk en Overheid Gereformeerde Gemeenten en lid van de Raad van Toezicht van de Christelijke Hogeschool Ede.

Geboortejaar: 1970

Functies:

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.