Home

Achtergrond 1 reactie

Duitsland in de ban van de kerstboom

Nordstrandischmoor – August Glienke haalt met de trekker zijn kerstbomen, op het Duitse eiland Hallig. Zelfs in de verste uithoeken kan de Duitser nauwelijks zonder ’Weihnachtsbäume’.

Nordstrandischmoor – August Glienke haalt met de trekker zijn kerstbomen, op het Duitse eiland Hallig. Zelfs in de verste uithoeken kan de Duitser nauwelijks zonder ’Weihnachtsbäume’. Glienkes woonplaats, Nordstrandischmoor, telt achttien inwoners en is door middel van een 3,8 km lange spoorbrug verbonden met het vasteland.

Duitsers gaven dit jaar ongeveer 700 miljoen euro uit aan kerstbomen. In totaal zijn 29 miljoen kerstbomen in Duitsland verkocht. Duitsland geldt als bakermat van de kerstboom. De traditie waaide in de 19e eeuw over naar Nederland.

Foto ANP

Lochem – Een medewerker van zuivelconcern FrieslandCampina zet vaten boterolie voor transport op een pallet. De Europese boterprijzen zijn de afgelopen maanden hard onderuit gegaan. Er bestond een groot verschil met de wereldmarktprijs. Dat is nu nagenoeg verdwenen. Door de dure boter kon de EU dit jaar ook moeilijk exporteren. De export van boterolie liep beter door. De belangrijkste afnemer van Europese boter en boterolie is Rusland. Dat nam tot en met september bijna 25 procent van de EU boterexport af.

Foto FrieslandCampina

Foto

Christel Labee

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jaap Flikweert

    Beste mensen,

    Hallig is de verzamelnaam voor de miniscule eilandjes in de Duitse wadden. Nordstrandischmoor is er één van.

Of registreer je om te kunnen reageren.