Home

Achtergrond

Druk op koeienprijzen houdt aan

De prijzen voor slachtkoeien staan licht onder druk. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) noteerde vrijdag een min van 5 cent per kilo voor alle vlees onder de O-kwaliteit, de veehandel in Bunnik noteerde maandag een kleine min voor R- en de O-kwaliteiten.

Het tekent de neerwaartse tendens in de rundvleesmarkt van de laatste weken. Bij de betere kwaliteiten rundvlees bleef de notering gelijk. Bij stierenvlees is eenzelfde tendens merkbaar.

Hoewel de feestdagen snel naderen, lopen de slachtingen in Nederland nu nog niet hard terug. In Duitsland zijn de slachterijen al wel begonnen met reductie van de slachtingen, om zo nodig de inkoopprijzen te kunnen drukken.

Prognose: lagere prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.