Home

Achtergrond

Champignonprijs in aanloop kerst fors omhoog

De prijzen voor champignons lopen sterk op. De consumentenvraag naar champignons is nauwelijks gewijzigd, maar de supermarkten bouwen met het oog op kerst alvast voorraden op. Telers bereiden zich bovendien voor op een aanbodpiek volgende week en de week erna, waardoor het aanbod nu enigszins gedempt is.

De prijs voor fijne champignons is volgens bronnen in de handel op weekbasis zo’n 15 cent per kilo gestegen tot € 1,40. De prijs voor middels en kastanjes steeg 10 cent tot respectievelijk € 1,30 en € 1,35.

De prijs voor reuzen steeg heel licht met 5 cent tot € 1,20.
De markt voor de exclusieve oesterzwammen is daarentegen terughoudend, en de prijs blijft steken op € 3,30 euro.

De prijsstijging zet mogelijk door omdat ketens acties plannen met champignons en de vraag traditioneel midden december begint toe te nemen.

Prognose: prijzen stijgen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.