Home

Achtergrond

Bons winnaar bedrijfscollectie zwartbont

Zwolle – Een trotse Anouk Bons toont links de drie koeien die zaterdag winnaar werden van de bedrijfscollectie zwartbont.

Op de zeer goed bezochte HHH-show in Zwolle werd verder Veenhuizer Damion Winnie van Jannes Uineken uit het Drentse Dalen algemeen kampioen zwartbont. Bij roodbont sleepte Paris van Gerrit Klein Teselink uit het Gelderse Harfsen die titel in de wacht. Beide koeien werden eerder die dag al kampioen in de middenklasse rood- en zwartbont.
Foto RB

Bergen op Zoom – Edwin van Lakwijk van bieteninstituut IRS keurt een bietenzaaischijf. Van deze set van twaalf schijven zijn er zeven afgekeurd. Voor een goed resultaat bij het bietenzaaien is het van belang dat de zaaischijven aan de normen voldoen. Een goed onderhouden zaaimachine draagt bij aan een homogeen gewas biedt veel voordelen die in de loop van het seizoen een stapeleffect geven. Een uniform of homogeen bietengewas vormt een goed vertrekpunt om ook volgend jaar weer een hoge suikeropbrengst te behalen.
Foto Marcel Bekken

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.