Home

Achtergrond

Ben Tax

Ben Tax staat aan het hoofd van zaadveredelaar Rijk Zwaan.

Het bedrijf, goed voor een omzet van meer dan 200 miljoen euro, is sterk internationaal gericht en veredeld als één van de weinige veredelaars ook speciaal voor Afrika bezuiden de Sahara. Uit het openen van een tweede veredelingsstation in China dit jaar spreekt de duidelijk op groeimarkten gerichte strategie van Tax.

Hoewel het bedrijf snel groeit benadrukt Tax in interviews dat het succes niet ligt in op financiële "targets" gericht beleid; het bedrijf houdt zelfs geen beoordelingsgesprekken met personeel. Tax probeert juist het type leider te zijn dat ondergeschikten veel verantwoordelijkheid en ruimte geeft. Nam het voortouw in de strijd tegen overvleugeling van het kwekersrecht door octrooiregels.

Geboortejaar:

Functies:
• Directeur Rijk Zwaan

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.