Home

Achtergrond 733 x bekeken

Belgische kinderen leren zelf witlof telen

Scherpenheuvel - Om kinderen warm te maken voor het eten van witlof, heeft de exporteur van het Belgische streekproduct witloof speciale teeltboxen ontwikkeld. In de doos is een pot met grond, een zakje witlofwortels en een handleiding om zelf witlof te telen gestopt.

Door kinderen kennis te laten maken met de teelt, hoopt de producent het negatieve imago van de groente bij kleine kinderen te verbeteren. De bittere smaak is voor veel kinderen een drempel om de groente te eten.

De organisatie deelt in totaal ruim duizend boxen uit op zestig basisscholen. Voor de klassen is bovendien speciaal lesmateriaal over de groente ontwikkeld. Witlof is een van de belangrijkste streekproducten uit de Vlaams-Brabantse regio, maar de populariteit daalt al jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.