Home

Achtergrond

Bedreven emo-activist

Sjoerd van de Wouw is al weer een aantal jaren het gezicht van de Stichting Wakker Dier. Hij weet met veel succes aandacht te trekken voor allerlei zaken rondom dierenwelzijn. Nu eens door het hard te spelen tegenover de agrarische sector, dan weer door een bondgenootschap aan te gaan.

Een van de meest bekende initiatieven van afgelopen jaar, een poging om positieve aandacht voor melkconsumptie onderuit te halen via een aanval op het zuivelonderzoek van Wageningen UR, mislukte. Maar Van de Wouw scoorde er wel weer veel publiciteit mee.

Dat is iets waar voormalig activist Van de Wouw en bondgenoten als Marianne Thieme en Nico Koffeman heel bedreven in zijn geworden: het bespelen van de emoties rond dieren bij het grote publiek. Het is een machtig wapen, waarmee ze de veehouderij in Nederland in andere banen weten te leiden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.