Home

Achtergrond

Bas Eickhout

Bas Eickhout is Europarlementariër namens Groenlinks. Hij is lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid en plaatsvervangend lid van de Commissie Landbouw en Plattelandsontwikkeling. Eickhout houdt zich vooral bezig met klimaat, eurocrisis, dierenwelzijn, voedsel en landbouw en met de Europese begroting.

Eickhout was dit jaar rapporteur van de klimaatdoelen van de EU. Hij stelde hierin voor om de CO2-uitstoot nog verder te verlagen dan de eerdere ambities van 20 procent. Verlaging ten opzichte van 1990. Het voorstel werd door de milieu-commissie aangenomen, maar het Europese Parlement stond niet achter het voorstel.

Voorheen werkte Eickhout als klimaatwetenschapper. Hij studeerde scheikunde en milieukunde en was werkzaam bij het Planbureau voor de leefomgeving.

Geboortejaar: 1976

Functies:

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.