Home

Achtergrond

BKC International houdt prijs rosékalveren scherp

Inkopers voor het kalfsvleesbedrijf BKC International betalen deze week 5 cent per kilo meer voor oudere vleeskalveren dan hun concurrenten.

De slachtrijpe dieren van BKC International gaan levend naar Duitsland. Daarmee blijven de prijzen van deze dieren overeind op € 3,70 tot € 3,75 per kilo geslacht gewicht. Ook jonge rosévleeskalveren noteren onveranderd met € 3,95 tot € 4,00 per kilo geslacht gewicht. Deze prijzen liggen zo’n € 0,40 per kilo hoger dan een jaar geleden.

De afzet jong rosékalfsvlees loopt moeizaam prijshoudend. Het vlees is relatief duur. Houders van jonge rosévleeskalveren brengen hun dieren vervroegd naar de slacht, omdat zij een prijsdaling verwachten.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.